Povodí Moravy vyhlašuje grant na podporu dobrovolných hasičů

I v letošním roce Povodí Moravy, s. p. podpoří jednotky sborů dobrovolných hasičů (SDH) a proto vypisuje grantové řízení. To je tentokrát zaměřeno na financování osobních ochranných prostředků, výzbroj a výstroj hasičů. O podporu v celkové výši 80 tis. Kč mohou žádat jednotky SDH nebo občanská sdružení (spolky) až do 30. září 2018.

Grant je zaměřen na financování části výstroje a výzbroje, které mají zajistit ochranu hasičů. „Při vyhlášení výsledků loňského grantu jsme se zástupci dobrovolných hasičů hovořili o tom, které části vybavení jim chybí nejvíce. Na základě toho jsme se rozhodli letošní grant zaměřit na ochranné prostředky a výstroj, protože právě nedostatek finančních prostředků na vybavení, jako jsou ochranné a pracovní oděvy, zásahové rukavice, přilby atd., trápí především ty jednotky, které tuto podporu potřebují nejvíce,“ vysvětluje zaměření grantu generální ředitel Povodí Moravy, s. p. Václav Gargulák.

O grantovou podporu mohou požádat jednotky sboru dobrovolných hasičů obcí nebo občanská sdružení (spolky) se zaměřením na oblast požární ochrany v lokalitě působnosti Povodí Moravy, s. p. do 30. září 2018. Podmínky grantu (projektu) jsou ke stažení zde.

Povodí Moravy, s. p. podporuje jednotky SDH již pátým rokem. Podpořilo tak již například vzdělávání mladých dobrovolných hasičů, pořízení hasičského vybavení, spojových prostředků a prostředků na odstraňování následků povodní. Finanční prostředky z loňského grantu umožnily jednotkám SDH v obcích Traplice, Šumice a Lukavice pořídit kalová čerpadla a v obci Jankovice nakoupit pytle a plničky pytlů.

Další informace:

Bc. Petr Chmelař

tiskový mluvčí, vedoucí útvaru vnějších vztahů a marketingu

T +420 541 637 319 M+420 606 044 895

publikováno 20. srpna 2018, 07:52aktualizováno 20. srpna 2018, 07:53 štítky: grant, podpora SDH, jednotky SDH,